Menu
Your Cart

Cabana alpina

 

 

Produs:  Cabana alpina (103 piese)

Descriere produs
 

O cabana de munte  (cunoscuta si sub denumirea de coliba alpina, adapost de munte, pensiune de munte) este o cladire situata in munti, in general accesibila doar pe jos, menita sa ofere hrana si adapost pentru alpinisti si pentru excursionisti.

Cabanele montane sunt de obicei gestionate de catre Cluburi Alpine sau de catre o organizatie dedicata drumetiilor/excursiilor pe munte.

Cabanele montane pot oferi o gama variata de servicii incepand cu cele de adapost si terminand cu cele care ofera locuri pentru dormit.

Cabanele situate in locuri mai indepartate nu sunt ocupate cu personal, in timp ce altele beneficiaza si de personal care se ocupa de gatit, oferind in acelasi timp si alte servicii: vanzarea de haine, obiecte traditionale specifice etc.

Setul de constructie prezent, reprezinta unul dintre variatele tipuri de structuri ale satului traditional European, unde lemnul reprezenta materialul de constructii favorit al stramosilor nostri. Lemnul a permis construirea de numeroase structuri frumoase din lemn in intreaga Europa. Dimensiunea, complexitatea arhitecturala si frumusetea estetica a diferitelor structuri reflecta prosperitatea si gustul proprietarilor lor.

Lemnul a fost folosit nu numai pentru constructia de locuinte familiale, dar si pentru cladirile exploatatiei, biserici, magistratura, taverna, han, turn de observatie, gari, case pentru asociatii medievale de mestesugari si negustori, precum si pentru alte structuri din satele traditionale.
Piatra, un alt material de constructie utilizat frecvent, a fost folosit pentru construirea de pivnite si fundatii de constructii. Acoperisul a fost acoperit in mod traditional cu sindrila din lemn. Constructiile de case din lemn au devenit in cele din urma standardizate, fapt care a permis productia  de componente pentru casele individuale, cum ar fi de exemplu usi, ferestre si alte componente,  de catre mestesugarii lemnului.
Cand sunteti implicati in construirea proiectului, va veti da  seama ca veti trece exact prin aceleasi etape de constructie asa cum au facut si stramosii nostri. Setul de constructie disponibil in aceasta serie va va permite sa creati un sat european traditional, sat care contine toate componentele majore ale vietii de zi cu zi ale vremurilor de atunci.
Achizitionati setul si bucurati-va de proiectul dumneavoastra alaturi de cei dragi!

Ce contine setul nr. 34:  Cabana alpina (103 piese)
Barne din lemn de pin cu sectiune patrata, cu latimea de 9 mm, de diverse dimensiuni (se lipesc barna peste barna)
Placi din lemn pentru acoperis si fundatie
Usa, elemente decorative pentru fundatie si acoperis (trebuiesc decupate si lipite), geam transparent (din folie), hartie abraziva pentru finisaj
Adeziv lipire (neinclus in set -cost 15 LEI)   -  CADOU!!!

Ce gasim in cutie?

 

                                                                                                                                                                                                                   (in fotografia de mai sus este prezentat setul nr.2 )

Cum se construieste?

{Exemplu generic si sumar de construire pentru setul nr.1 (64 piese)}

 

Se aseza barnele intrepatrunse unele peste altele, se lipesc strat cu strat cu adezivul pentru lipit (adeziv care nu este inclus in kit, dar pe care onlyTOYS mag. vi-l ofera suplimentar ca si BONUS) .

Asezarea barnelor patrate din lemn (barne de tip A,B, C, D) se face precum in schema de mai jos:

 

 Se aseaza stratul 1 de barne conform imaginii de la pasul 1, stratul 1 de barne,

 Se continua cu stratul 2 de barne (asezarea stratului 2 de barne, se face precum in imaginea de mai sus de la subpasul 2),

 Se continua asezarea barnelor pana la stratul 7.

 

 

 Se obtine urmatoarea structura:

 

 Se lipeste ornamentul de piatra pe fundatie,

 Se urmeaza toate etapele pentru constructia, ramelor de geam, geamurilor(lipirea foliei pentru geam), usi, acoperisului, hornului, etc.

Obtinem in final:

 

Ce obtinem cu aceste seturi de constructie (beneficii):

Indemanare si precizie;
Creativitate si ingeniozitate; 
Cunostinte micul arhitect, geometrie in spatiu;
Bucuria de a-ti construi propria jucarie.


Varsta recomandata: 6 ani +, 8 ani +, 10 ani+, 12 ani+ (fete si baieti)

Pentru categoria 6 ani+ se recomanda asistenta, in special la lipire (pentru o lipire cat mai dreapta)!

Construieste-ti un sat traditional cu Moara (2 modele), Gara (mica sau mare), Pod din lemn peste sina ferata, Han, taverna, Conac pentru oaspeti (hotelul de azi), case de locuit traditionale, biserica, turn de observatie, Staul pentru animale, Fanar, Castele, Cabana alpina, Magistratura, etc.

OnlyTOYS iti pune la dispozitie 45 de seturi  de constructie, diferite, unul mai frumos decat altul din gama hobby kit.

Cumpara pentru colectia ta si acest set! Construieste un sat traditional European!

Prezentare video

 

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Montajul este contra cost! 

Services : Installation and custom work